globalkadro globalkadro .

globalkadro

دريافت ويزاي كاري تركيه

 دريافت ويزاي كاري تركيه شامل مراحلي است كه بايد طي شوند. در اينجا به طور خلاصه اين مراحل را توضيح مي‌دهيم:

  1. يافتن كارفرما: اولين قدم براي دريافت ويزاي كاري تركيه، يافتن يك كارفرماي ترك است كه مايل به استخدام شما باشد. مي‌توانيد از طريق وب‌سايت‌هاي كاريابي، شبكه‌هاي اجتماعي حرفه‌اي يا شركت‌هاي كاريابي بين‌المللي اقدام كنيد.

  2. دريافت پيشنهاد شغلي: پس از يافتن كارفرما، بايد يك پيشنهاد شغلي رسمي از او دريافت كنيد. اين پيشنهاد شغلي بايد شامل جزئيات مربوط به حقوق، مزايا، وظايف و مدت زمان استخدام شما باشد.

  3. درخواست مجوز كار: كارفرماي شما بايد براي دريافت مجوز كار شما از وزارت كار و امور اجتماعي تركيه اقدام كند. براي اين كار، كارفرما بايد مداركي مانند قرارداد كاري، فرم درخواست مجوز كار، مدارك شركت و... را ارائه دهد.

  4. دريافت ويزاي كار: پس از تأييد درخواست مجوز كار توسط وزارت كار، شما بايد براي دريافت ويزاي كار از سفارت يا كنسولگري تركيه در كشور خود اقدام كنيد. براي اين كار، بايد مداركي مانند پاسپورت معتبر، فرم درخواست ويزا، عكس، نامه تأييد از وزارت كار، قرارداد كاري و... را ارائه دهيد.

  5. ورود به تركيه و ثبت نام: پس از دريافت ويزاي كار، مي‌توانيد وارد تركيه شويد. پس از ورود به تركيه، بايد در اداره مهاجرت ثبت نام كنيد و مدارك لازم براي اقامت كاري خود را ارائه دهيد.

  6. شروع به كار: پس از ثبت نام در اداره مهاجرت، مي‌توانيد به طور قانوني در تركيه شروع به كار كنيد.

مدارك مورد نياز براي ويزاي كاري تركيه:

  • پاسپورت معتبر با حداقل 6 ماه اعتبار
  • فرم درخواست ويزا
  • عكس پرسنلي
  • نامه تأييد از وزارت كار تركيه
  • قرارداد كاري
  • مدارك تحصيلي و تخصصي
  • گواهي عدم سوء پيشينه

نكات مهم:

  • مدت زمان صدور ويزاي كاري تركيه ممكن است متفاوت باشد.
  • هزينه‌هاي مربوط به ويزاي كاري تركيه بر عهده شماست.
  • براي دريافت اطلاعات دقيق و به‌روز در مورد ويزاي كاري تركيه، به سفارت يا كنسولگري تركيه در كشور خود مراجعه كنيد.

شما مي‌توانيد براي كسب اطلاعات بيشتر در مورد ويزاي كاري تركيه، به وب‌سايت‌هاي رسمي وزارت امور خارجه تركيه، سفارتخانه‌هاي تركيه در كشورهاي مختلف يا وب‌سايت‌هاي مربوط به مهاجرت و كار در تركيه مراجعه كنيد.

 
 

قوانين جديد كاري در تركيه

 
قوانين جديد كاري در تركيه همواره در حال تغيير و به‌روزرساني هستند. براي اطلاع دقيق از آخرين قوانين، بهتر است به منابع رسمي مراجعه كنيد. با اين وجود، در اينجا به برخي از نكات كلي و تغييرات احتمالي در قوانين كاري تركيه اشاره مي‌كنيم:

نكات كلي:

  • مجوز كار: به طور كلي، براي كار در تركيه، اتباع خارجي نياز به دريافت مجوز كار دارند. اين مجوز توسط وزارت كار و امور اجتماعي تركيه صادر مي‌شود.
  • اقامت: علاوه بر مجوز كار، اتباع خارجي براي اقامت قانوني در تركيه نيز بايد مجوز اقامت داشته باشند.
  • قوانين استخدام: قوانين استخدام در تركيه شامل مواردي مانند حقوق و دستمزد، ساعات كاري، تعطيلات، بيمه و بازنشستگي مي‌شود. اين قوانين براي كارگران ترك و خارجي يكسان است، مگر در موارد خاص.
  • ماليات: اتباع خارجي كه در تركيه كار مي‌كنند، بايد ماليات بر درآمد خود را پرداخت كنند.

تغييرات احتمالي و نكات مهم:

  • سرمايه‌گذاري: در برخي موارد، ميزان سرمايه‌گذاري در تركيه مي‌تواند در دريافت مجوز كار تأثيرگذار باشد.
  • تخصص: تخصص و مهارت‌هاي فرد نيز مي‌تواند در فرآيند دريافت مجوز كار مؤثر باشد.
  • بخش‌هاي خاص: برخي از بخش‌هاي خاص مانند فناوري اطلاعات، گردشگري و صنايع پيشرفته ممكن است شامل قوانين خاصي براي استخدام اتباع خارجي باشند.
  • مدت زمان: مدت زمان صدور مجوز كار و اقامت مي‌تواند متفاوت باشد.
  • هزينه‌ها: هزينه‌هاي مربوط به دريافت مجوز كار و اقامت بر عهده فرد متقاضي است.

منابع رسمي:

براي كسب اطلاعات دقيق و به‌روز در مورد قوانين كاري در تركيه، مي‌توانيد به منابع زير مراجعه كنيد:

  • وزارت كار و امور اجتماعي تركيه: اين وزارتخانه مسئول صدور مجوز كار و نظارت بر قوانين كار در تركيه است.
  • اداره مهاجرت تركيه: اين اداره مسئول صدور مجوز اقامت براي اتباع خارجي است.
  • سفارت يا كنسولگري تركيه: مي‌توانيد براي دريافت اطلاعات بيشتر و راهنمايي در مورد قوانين كاري و مهاجرت به تركيه، به سفارت يا كنسولگري تركيه در كشور خود مراجعه كنيد.

نكات مهم:

  • قوانين كاري در تركيه ممكن است به طور دوره‌اي تغيير كنند، بنابراين هميشه بهتر است قبل از هرگونه اقدامي، از آخرين قوانين مطلع شويد.
  • براي دريافت اطلاعات دقيق و شخصي، بهتر است با يك وكيل مهاجرت يا مشاور حقوقي متخصص در قوانين تركيه مشورت كنيد.

اميدواريم اين اطلاعات براي شما مفيد باشد. در صورت وجود هرگونه سؤال ديگر، مي‌توانيد از ما بپرسيد.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۲۴ بهمن ۱۴۰۳ساعت: ۱۰:۴۶:۱۵ توسط:globalkadro موضوع:

اقامت كاري در تركيه

 اقامت كاري در تركيه

هرساله ايرانيان بسياري تلاش مي‌كنند تا به كشورهاي خارجي از جمله تركيه مهاجرت كنند. يكي از اصلي‌ترين مقاصد ايرانيان در سال‌هاي اخير از سفر و اقامت در تركيه، يافتن شغل مناسب و قوانين اقامت كاري تركيه بوده است. كار كردن در كشور تركيه مي‌تواند مزاياي بسياري داشته باشد كه از جمله آن‌ها مي‌توان به امكان دريافت تابعيت اين كشور پس از مدتي كاركردن اشاره كرد. اما آيا مي‌تواند انتخابي مناسب براي ايرانيان باشد؟ شرايط كار و درآمد در اين كشور چگونه است؟ در اين مطلب قصد داريم تا شرايط دريافت اقامت در اين كشور با استفاده از ويزاي كاري را بررسي كرده و به اين سوالات پاسخ دهيم.

شرايط كار در كشور تركيه

همانطور كه در بخش قبلي به آن اشاره شد، تركيه همواره به عنوان يكي از مقاصد ايرانيان براي اقامت و كار به شمار مي‌رفته است. در رابطه با شرايط كاري در كشور تركيه بد نيست بدانيد كه در اين كشور نرخ درآمد با ميزان مخارج داراي تناسب است و از اين رو افراد مقيم تركيه سختي چنداني را براي گذراندن امورات خود احساس نخواهند كرد.

در كشور تركيه اين امكان به شما داده مي‌شود كه در ابتدا و در بدو شروع به كار در اين كشور، اقامت موقتي يك‌ساله را دريافت كنيد. البته پيش از سفر به اين كشور بايد شغل مورد نظر را پيدا كرده و با توجه به آن اقامت كاري اين كشور را دريافت كرده باشيد.

مزاياي كار در تركيه

از جمله مزاياي كار در كشور تركيه مي‌توان به اين اشاره كرد كه ارزش لير در اين كشور بيشتر از ريال ايران است. از اين رو اگر شما حقوق دريافتي خود را به پول ايران تبديل كنيد، درآمدتان چندين برابر خواهد شد. همچنين بد نيست بدانيد كه دركشور تركيه اين امكان به شما داده مي‌شود كه بتوانيد خانواده خود را هم به اين كشور ببريد.

به زباني ساده‌تر، در تركيه نوعي ويزا به نام ويزاي همراهي خانواده وجود دارد كه مي‌توانيد با داشتن اقامت كاري تركيه، براي دريافت آن اقدام كنيد. ويزاي همراهي به خانواده اعم از همسر و فرزندان زير 18 سال اين امكان را مي‌دهد كه بتوانند تا پايان كار شما در كشور تركيه همراهتان باشند و مانند يك شهروند اين كشور، زندگي كنند.

لازم به ذكر است كه اقامت كاري تركيه مي‌تواند علاوه بر امكان تبديل اقامت موقت به تابعيت براي فرد، ويزاي همراهي خانواده را هم به تابعيت تركيه تبديل كند. اما بايد به اين نكته توجه داشت كه تبديل ويزاي موقتي كار به تابعيت تركيه به صورت پلكاني صورت مي‌گيرد.

بدين صورت كه شما پس از دريافت ويزاي كار يك‌ساله تركيه، بايد دوباره به سفارت اين كشور مراجعه كنيد و اقامت كاري 2 ساله را دريافت كنيد. با گذشت 5 سال از اقامت كاري در تركيه، به شما و خانواده‌تان اقامت دائمي اين كشور تعلق خواهد گرفت. پس از گذشت يك الي دو سال از دريافت اقامت دائم هم مي‌توانيد براي خود را تهيه كنيد.

نرخ بيكاري در تركيه

از جمله مواردي كه پيش از اقدام براي دريافت اقامت كاري تركيه بايد به آن توجه كنيد، نرخ بيكاري در اين كشور است. به هر حال شما قصد داريد تا در اين كشور به كار بپردازيد و از اين رو نياز داريد تا درباره ميزان بيكاري در اين كشور اطلاعاتي داشته باشيد.

نرخ بيكاري در سال 2021 در حدود 2 درصد براي كشورهاي اروپايي و سپس براي كشورهاي آمريكايي بوده است. در كشور تركيه نرخ بيكاري در جولاي 2021 در حدود 12 درصد بوده است كه نشان از فضاي كار نسبتا مناسب در اين كشور دارد.

قانون جديد اقامت تركيه 2024 شما در كشور تركيه اين امكان را خواهيد داشت كه بتوانيد با توجه به شرايط خود، شغل مورد نظر را پيدا كنيد. در نظر داشته باشيد كه در تركيه، هر شغل درجات مختلفي دارد و شما با توجه به شرايط خود در درجات مختلف قرار خواهيد گرفت.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۱۱ بهمن ۱۴۰۳ساعت: ۰۴:۵۵:۰۰ توسط:globalkadro موضوع:

قوانين كار در تركيه

قوانين كار در تركيه

پيش از اين گفتيم كه كشور تركيه ويزايي تحت عنوان جستجوي كار ندارد و متقاضي بايد در اين كشور يك پيشنهاد كاري دريافت كند. اين پيشنهاد از سوي كارفرما، بايستي تاييديه اداره كار و مهاجرت كشور تركيه را بگيرد. اين شرايط به هيچ عنوان قابل چشم‌پوشي نخواهد بود.

پيشنهاد كاري كه از سوي يك كارفرما در تركيه بايد صادر شود، لازم است اصول و چارچوب خاصي را رعايت كند. اول اين كه اگر شخص متقاضي در خاك كشور تركيه است، شرايط كلي براي او بهتر از ساير افراد خواهد بود. تعداد زيادي از مردم ابتدا با وارد خاك تركيه شده و پس از آن شغل مورد علاقه خود را انتخاب مي‌كنند. اگر از كشور ايران قصد دريافت ويزاي كار
تركيه را داريد، شرايط به مراتب براي شم سخت‌تر است؛ زيرا كارفرما بايد اين را اثبات كند كه چرا يك شخص ترك را به جاي يك شخص ايراني براي شغل مورد نظر خود انتخاب نكرده است. از اين رو اگر كارفرماي شما، يكي از خويشاوندان شما بوده شرايط ممكن است براي شما بهتر شود.

شرايط جاب آفر در تركيه

همانگونه كه به آن اشاره كرديم، به دليل آن كه داشتن پيشنهاد كاري معتبر از سمت يك كارفرماي تركي جزء مدارك اصلي براي گرفتن ويزاي كاري در تركيه به حساب مي‌آيد، گرفتن ويزاي كاري بدون داشتن امكان‌پذير نيست. از آن جايي كه كارفرمايان تركيه براي استخدام نيري كار خارجي به مهارت زبان تركي و انگليسي و همچنين مدرك تحصيلي شخص توجه مي‌كنند، برخورداري از اين دو مهارت يكي از مهم‌ترين شرايط ويزاي كاري تركيه از راه پيشنهاد كاري يا جاب آفر محسوب مي‌شود. لازم به ذكر است كه داشتن سابقه كاري درخشان نيز از اهميت بالايي برخوردار است. اگر درخواست كار در شركتي را داريد كه مشتريان آن‌ها معمولا افراد خارجي هستند، تسلط داشتن شما به زبان انگليسي يك امتياز محسوب شده و تنها با داشتن اين مهارت هم امكان استخدام شما وجود دارد. در كنار تمام اين مهارت‌هاي گفته شده، تسلط و آشنايي شما با ديگر زبان‌هاي خارجي نظير آلماني، عربي و… نيز شانس شما را در پيدا كردن فرصت شغلي عالي در كشور تركيه بيشتر مي‌كند.

امتياز بندي ويزاي كار تركيه

براساس گزارش گروه «ايچ اس بي سي» تركيه در ليست بهترين كشورها براي زندگي و كار افراد خارجي رتبه 7 را به خود اختصاص داده است. طبق يك نظرسنجي، 62 درصد از افراد شاغل خارجي در كشور تركيه اظهار داشتند كه شرايط كار در اين كشور نسبت به كشور خودشان بسيار بهتر است. همچنين 69 درصد افراد گفتند كه مردمان كشور تركيه رفتاري دوستانه با مهاجران خارجي دارند.

هزينه ويزاي كار تركيه

قانون جديد اقامت تركيه براي ايرانيان به صورتي است كه فرقي ندارد شما از خارج اين كشور يا داخل آن درخواست ويزاي كاري خود را ثبت مي‌كنيد. نكته‌اي كه در اين بين حائز اهميت بوده، نياز شما به داشتن يك پيشنهاد يا قرارداد كاري است. حدودا يك بازه زماني 90 روزه طول خواهد كشيد تا بررسي پرونده شما بعد از ارسال مدارك به اداره MLSS تركيه انجام شود. اگر با درخواست شما موافقت شود، بايستي به صورت حضوري به اداره مربوطه رفته و ويزاي كار و همچنين اجازه دريافت گذرنامه خود را مهر و تاييد كنيد. دقت كنيد كه شروع كار براي شما پيش از صدور ويزاي كار، دريافت مجوز و اقامت در كشور تركيه امكان‌پذير نخواهد بود. طبق قانون حق‌الزحمه هزينه‌هاي مورد نياز براي درخواست ويزاي كار به شرح زير خواهد بود:
  • هزينه ويزاي كار موقت با اعتبار 1 سال: هزينه درخواست براي اين ويزاي كار 13862 لير خواهد بود.
  • هزينه ويزاي كار دائم 1 و 2 ساله: هزينه درخواست براي آن 27724 لير است.
  • هزينه ويزاي كار دائم 2 يا 3 ساله: هزينه درخواست براي اين ويزا 41586 لير است.
  • ويزاي كار مستقل با اعتبار 1 سال: هزينه مورد نياز براي درخواست براي اين ويزاي كار 51570 لير است.
  • هزينه پرداختي براي كارت اقامت براي تمام ويزاهاي كاري 72 لير است.
  • هزينه ويزاي كار با مدت نامحدود: 1386740 لير خواهد بود

تمديد ويزاي كار تركيه به چه صورت است؟

اگر مايل به تمديد اقامت خود در كشور تركيه هستيد، به شما توصيه مي‌شود كه براي تمديد ويزاي كاري خود از طريق اداره مهاجرت، سفارت يا ايستگاه پليس در تركيه درخواست خود را ثبت كنيد. مقامات دولت تركيه دلايل ارائه داده از سوي شما را براي تمديد اين ويزا بررسي مي‌كنند و براساس دلايل گفته شده و همچنين مليت شما، ويزاي جديدي را به شما مي‌دهند. شايان ذكر است كه ويزاي كاري تركيه در ابتدا براي يك دوره 1 ساله به شخص متقاضي داده مي‌شود. اگر كه نياز به تمديد كردن مجوز كاري خود داريد، بايستي در مدت زمان 45 روز اقدام كرده و در صورتي كه اجازه اقامت كاري شما در آخرين ليست مشاغل مورد نياز تركيه قرار گرفته است، مي‌توانيد براساس آن درخواست تمديد ويزاي خود را صادر نماييد. به اين صورت مجوز كار تمديد شده از سمت دولت تركيه به مدت 2 سال ديگر براي شما اعتبار خواهد داشت.

اگر باز هم پس از گذشت 2 سال نياز به تمديد ويزاي كار تركيه براي ايرانيان خود داشتيد و شرايط لازم را دارا هستيد، اين بار براي مدت 3 سال ويزاي كار تركيه براي شما تمديد مي‌شود. لازم است اين نكته را نيز يادآوري كنيم كه در صورتي كه شما براي مدت 8 سال به صورت متوالي در كشور تركيه اقامت داشته و مجوز كاري شما تمديد شود، مي‌توانيد در نهايت براي گرفتن ويزاي كار دائم تركيه اقدام نماييد و درخواست خود را به دفتر وزارت كار و امور اجتماعي تركيه واقع در شهر آنكارا ارسال كنيد.

تبديل ويزاي توريستي به كاري در تركيه

با توجه به قوانين و ضوابط هر كشوري نمي‌توان به طور قطعي گفت كه تبديل ويزاي توريستي به ويزاي كاري امكان‌پذير است. تحت بعضي از شرايط مي‌شود ويزاي كاري گرفته يا اين كه با ويزاي توريستي مشغول به كار شد، اما اين باور كه تبديل ويزاي توريستي به ويزاي كاري امكان‌پذير است امري غلط است.

در حالت معمولي اين امكان وجود ندارد كه شخصي با ويزاي توريستي وارد يك كشور شده و در آن جا به كار كردن مشغول شود مگر تحت شرايطي كه عبارتند از:

  • نامزد يا همسر شخص مهاجر اقامت دائم تركيه را داشته و با ويزاي كار يا وارد خاك اين كشور شده، در اين صورت فرد مهاجر با ويزاي توريستي نيز مي‌تواند در تركيه كار كند.
  • اگر شخص توانسته است اقامت دائم تركيه را دريافت كند و تا پشت سر گذاشتن مراحل قانوني قصد كار كردن در تركيه را دارد مانعي وجود نداشته و با ويزاي توريستي نيز مي‌تواند مشغول به كار شود.

تبديل ويزاي تحصيلي به كاري تركيه

دانشجوياني كه به تازگي فارغ‌التحصيل شده‌اند، مي‌توانند از طريق سايت‌هاي كاريابي در تركيه به دنبال شغل مورد نظر خود كه براي اين افراد در نظر گرفته شده است بروند. تعدادي از مشاغل مناسب براي دانشجويان عبارتند از: تدريس، انواع شغل‌هاي تابستاني، كارآموزي و…

كار كردن در تابستان و همچنين دوره كارآموزي يكي از بهترين شرايط براي دانشجويان جوياي كار است. از سويي ديگر اگر دانشجو شرايط تدريس در حوزه‌هاي مختلف را دارد، اين شرايط كار در تركيه مي‌تواند منجر به كسب درآمد بالايي براي او شود.

تبديل ويزاي كار به اقامت دائم تركيه

در هنگام بحث در مورد ويزاي كار تركيه نكته ديگري كه بسيار حائز اهميت است، بحث اخذ اقامت دائم تركيه و تابعيت اين كشور از طريق كار است. طبق ماده 43 تا 45 قانون اتباع خارجي، براي افراد خارجي كه در كشور تركيه به مدت 8 سال بدون وقفه زماني كار كرده و زندگي مي‌كنند، بعد از تاييد وزارت خانه، اجازه اقامت بلند مدت آن‌ها صادر مي‌شود. شايان ذكر است كه اين اقامت بلند مدت بسته به تصميمات مقامات دولت تركيه مي‌تواند به صورت محدود يا نامحدود صادر شود. به بيان ديگر افرادي كه به ويزاي كار وارد تركيه مي‌شوند در صورت حفظ موقعيت كاري خود پس از 8 سال مي‌توانند اقامت دائم اين كشور را دريافت كنند.

ويزاي كار تركيه بدون مدرك تحصيلي

خوشبختانه براي كار كردن در تركيه نياز به مدرك تحصيلي خاصي نخواهيد داشت و تنها داشتن مدرك ديپلم كافي است؛ اما بايد توجه كنيد كه پيدا كردن يك موقعيت شغلي خوب بدون مدرك تحصيلي كاري بسيار دشوار است؛ بنابراين پيشنهاد مي‌شود با داشتن مدارك تحصيلي كامل و همچنين تسلط به زبان وارد كشور تركيه شويد.

ويزاي كار تركيه با مدرك فني حرفه اي

يكي از راه‌هاي ساده براي مهاجرت به تركيه از طريق گرفتن ويزاي كاري اين كشور با داشتن مدرك فني حرفه‌اي است. شما براي مهاجرت به اين كشور با مدرك فني حرفه‌اي بايد حداقل مدرك ديپلم و سابقه كاري 3 ساله داشته و ارائه دهيد. فردي كه قصد رفتن به اين كشور با مدرك فني حرفه‌اي را دارد بايستي يك كارفرما پيشنهاد كار در تركيه را به او بدهد.

افرادي كه در كارهاي جوشكاري، تاسيسات، مكانيكي، لوله‌كشي، برق و نجاري مدرك فني حرفه‌اي دارند، مي‌توانند از بازار كار پر رونقي در تركيه بهره‌مند شوند. براي بعضي از كارها علاوه بر ارائه مدرك تحصيلي لازم است كه سابقه كاري مرتبط با رشته نيز قبلا داشته و آن را اثبات كنيد. تسلط داشتن به زبان تركي و انگليسي يكي از الزامات مهاجرت به تركيه با مدرك فني حرفه‌اي است.


برچسب: ،
ادامه مطلب
امتیاز:
 
بازدید:
+ نوشته شده: ۳ بهمن ۱۴۰۳ساعت: ۰۱:۲۷:۳۳ توسط:globalkadro موضوع: